App: Gå for TV-aksjonen

Det dukker stadig opp nye ideer for å samle inn penger til TV-aksjonen. Blant annet har det blitt utviklet en egen app. Appen er laget for norske bedrifter og deres ansatte.

Her kan man starte i god tid i forveien, og samle opp kilometer og penger, samtidig som man får trim og kommer ut i frisk luft. Dette er virkelig å slå to fluer i én smekk.

 

Bare det faktum at det 21. århundret byr på slike fantastiske, kreative ideer er nok til å gjøre oss spente på fremtiden. Jo oftere teknologi blir brukt til noe godt, desto bedre!

Slik fungerer det

Bedriften bestemmer seg på forhånd hvor mye de vil gi til TV-aksjonen for hver kilometer de ansatte går innen et bestemt tidsrom. Deretter laster de ansatte ned appen, som bruker telefonens GPS til å regne ut antall kilometer vedkommende har gått. Med denne appen kan det hende de ansatte blir ekstra motiverte til å gå til jobben, eller ta seg en ekstra treningstur eller søndagstur sammen med familien. Bedriftene kan registrere seg online for å delta. Appen bidrar til å samle inn penger, men bidrar også til økt engasjement og økt aktivitetsnivå. Modernisering er alltid viktig for TV-aksjonen, og nye måter å samle inn penger på er med på å gjøre folk ivrige. Hvis de kan bidra bare gjennom å gå en tur eller ti, vil nok mange komme seg opp av sofaen for en god sak.

Gådugnad

Det kan lages en gådugnad i bedriften, men familier kan også bidra med egne dugnader, og gi for eksempel ti kroner per kilometer. Dette kan bidra til å aktivere barn og unge, slik at de også føler at de kan bidra på en enkel måte. Trim er dessuten sunt, så man gjør noe for sin egen helse samtidig som man støtter en god sak. Appen kan lastes ned til både Android og iPhone, og ble lansert i forbindelse med TV-aksjonen i 2011. Bedriftene kan sette seg måldistanser for samlet kilometertall, og holde seg oppdatert om de ansattes aktivitet underveis. Det kan selvsagt lønne seg å starte noen uker i forveien for å samle flest mulig kilometer. Hvis du allerede tar deg lange gå- eller joggeturer i nærområdet kan dette gi deg et ekstra insentiv til å gi det lille ekstra når du er på tur rundt nabolaget!

Idretten bidrar

Idretten har også bidratt gjennom denne appen, blant annet ved å ha på seg skrittellere under fotballkamper. Deretter har sponsorer gitt et visst beløp for hvert skritt. Telenor gjorde dette i 2011, da fotballspilleren Christian Grindheim ble utstyrt med en skritteller. Telenor lovte å gi 1 krone per skritt til TV-aksjonen, og raske Grindheim løp hele 12 kilometer under kampen og oppvarmingen. Det er selvsagt ikke alle som har en stor sponsor som Telenor i ryggen, men mange lokale idrettslag har sponsorer som sikkert kan bidra på samme måte. Idrett henger ofte sammen med veldedighet, og det er veldig kult at disse to blir sammenkoblet via slike apper.

Interne og eksterne konkurranser

Appen gjør det også mulig å arrangere konkurranser. I større bedrifter kan ulike avdelinger konkurrere mot hverandre, eller de ansatte kan deles inn i lag som skal konkurrere om å gå mest mulig. Det er også mulig å ta en telefon til konkurrerende bedrifter, og foreslå en konkurranse mellom bedriftene. Ettersom pengene går til et godt formål, er det sikkert mange som gjerne tar oppfordringen og blir med, og gjennom å engasjere andre, er man med på å øke det innsamlede beløpet. Det er selvsagt helt gratis å laste ned appen Gå for TV-aksjonen, og ettersom dette har blitt et årlig arrangement, kan man jo prøve å forbedre seg litt for hvert år, og til og med prøve å få med andre bedrifter eller familier, slik at det innsamlede beløpet blir enda større. Og man tjener jo selv på det, både som enkeltperson, fordi man blir sunnere, og som bedrift, fordi de ansatte får bedre helse.